Categorie: Blog

Blog despre frumusetea vietii, despre puterea naturii, a plantelor si a cristalelor.

Terapia Prin Miros, 12 Beneficii ale Aromaterapiei pentru Îmbunătățirea Stării de Bine

Terapia Prin Miros, 12 Beneficii ale Aromaterapiei pentru Îmbunătățirea Stării de Bine

Terapia Prin Miros

Introducere: Aromaterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie prin miros, este o practică holistică veche, care folosește uleiuri esențiale extrase din plante medicinale pentru a promova sănătatea și echilibrul mintal și fizic. Această formă de tratament alternativ s-a dovedit a fi eficientă în reducerea stresului, ameliorarea durerilor, îmbunătățirea calității somnului și promovarea unei stări generale de bine.

Istoricul Aromaterapiei

Aromaterapia are o istorie bogată, datând încă din antichitate. Civilizațiile antice, precum egiptenii, grecii și românii, foloseau plantele medicinale și uleiurile lor esențiale pentru a trata o varietate de afecțiuni. Egiptenii, de exemplu, foloseau uleiurile esențiale în procesele de mumificare, iar grecii și romanii le foloseau în ritualuri religioase și pentru proprietățile lor terapeutice.

Cum Funcționează Aromaterapia?

Principiul de bază al aromaterapiei este că uleiurile esențiale, care sunt extracte concentrate din plante, conțin substanțe chimice naturale cu proprietăți terapeutice. Aceste substanțe pot influența sistemul nervos prin intermediul mirosului și al absorbției prin piele. De exemplu, anumite arome pot stimula eliberarea de endorfine și serotonină, hormoni care promovează starea de bine și relaxarea.

Beneficiile Aromaterapiei

Beneficiile aromaterapiei sunt diverse și cuprind atât aspecte fizice, cât și psihologice. Printre acestea se numără:

 • Reducerea stresului și anxietății
 • Ameliorarea durerilor și inflamațiilor
 • Îmbunătățirea calității somnului
 • Stimularea sistemului imunitar
 • Îmbunătățirea stării de spirit și a energiei
 • Promovarea relaxării și echilibrului emoțional Aceste beneficii pot fi experimentate prin intermediul diferitelor metode de aplicare a aromaterapiei, cum ar fi inhalarea directă, masajul cu uleiuri esențiale, băile aromatice și difuzarea aerului.
 • Reducerea senzației de greață
 • Îmbunătățirea concentrării și clarității mentale
 • Îmbunătățirea digestiei
 • Reducerea tensiunii arteriale
 • Îmbunătățirea respirației
 • Reducerea iritabilității și a stresului emoțional

Modalități de Utilizare a Aromaterapiei

Aromaterapia poate fi integrată în rutina zilnică prin diverse modalități:

 • Inhalarea directă a uleiurilor esențiale din flacoane sau dintr-o cârpă
 • Utilizarea unui difuzor de aromaterapie pentru a dispersa aromele în încăpere
 • Adăugarea de uleiuri esențiale în apa de baie pentru un efect relaxant și revigorant
 • Masajul cu uleiuri esențiale diluate într-un ulei purtător pentru a calma mușchii tensionați și pentru a relaxa mintea
 • Folosirea produselor de îngrijire personală și cosmetice care conțin uleiuri esențiale pentru a revitaliza pielea și pentru a îmbunătăți starea generală de bine.

Avertismente și Precauții

Deși aromaterapia poate fi benefică, este important să fie folosită cu precauție. Unele uleiuri esențiale pot fi iritante pentru piele sau pot provoca reacții alergice la anumiți indivizi. Este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe un tratament cu aromaterapie, mai ales dacă ai probleme de sănătate preexistente sau ești gravidă.

Concluzie

Aromaterapia este o modalitate naturală și eficientă de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea mintală și fizică. Cu o istorie îndelungată și beneficii documentate, această formă de terapie prin miros continuă să ofere alinare și echilibru pentru cei care o practică. Într-o lume plină de agitație și stres, aromaterapia este o modalitate minunată de a te reconecta cu natura și de a-ți îmbunătăți calitatea vieții.


Acest articol extins oferă o prezentare detaliată și documentată a aromaterapiei, acoperind istoricul, modul de funcționare, beneficiile, modalitățile de utilizare, avertismente și precauții importante.

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi aromele vindecătoare

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi arome vindecătoare

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie

Aromaterapia, o practică veche care utilizează aromele naturale pentru a promova bunăstarea mentală și fizică, a câștigat popularitate în ultimii ani. Una dintre cele mai eficiente modalități de a beneficia de puterea uleiurilor esențiale este prin utilizarea difuzoarelor de aromaterapie. În acest articol, vom explora diversele tipuri de difuzoare disponibile pe piață și modul în care acestea pot îmbunătăți experiența ta de aromaterapie.escoperă Diversitatea Modurilor de a Răspândi Aromele Vindecătoare

1. Difuzor Aromaterapie cu Aerosoli: Difuzoarele cu aerosoli sunt dispozitive care utilizează aerosoli pentru a disemina aromele într-un mod fin și uniform. Acestea pot fi eficiente în spații mai mari și pot crea rapid o atmosferă plăcută. Este important să alegi difuzoare care utilizează aerosoli naturali și nu conțin substanțe chimice nocive.

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi aromele vindecătoare

Vezi modele disponibile in oferta eMag >>

2. Difuzoare cu Ultrasunete: Difuzoarele cu ultrasunete sunt unele dintre cele mai populare opțiuni pe piață. Acestea utilizează ultrasunete pentru a dispersa particule fine de apă și uleiuri esențiale în aer, creând o ceață fină care pătrunde în spațiile interioare. Aceste difuzoare oferă, de obicei, opțiuni de iluminare ambientală, ceea ce le face ideale pentru a crea un mediu relaxant în orice încăpere.

3. Difuzoare cu Nebulizare: Difuzoarele cu nebulizare utilizează tehnologia de pulverizare pentru a transforma uleiurile esențiale în particule fine. Aceste particule sunt apoi eliberate în aer sub formă de nori parfumați. Datorită faptului că nu necesită apă, aceste difuzoare sunt ideale pentru cei care doresc o dispersare intensă a aromei și pentru a purifica aerul din jur. Vezi oferta de preturi pe Esteto >>

4. Difuzoare pentru Ventilator: Difuzoarele cu ventilator sunt compacte și ușor de utilizat. Ele funcționează prin evaporarea uleiurilor esențiale, folosind un ventilator pentru a dispersa aromele în aer. Acest tip de difuzor este potrivit pentru spații mai mici și poate fi o opțiune convenabilă pentru birouri sau mașini.

Colier Citrin Aromoterapie Copacul Vietii "Abundenta"
Colier Citrin Aromoterapie Copacul Vietii „Abundenta”

5. Difuzoare cu Căldură: Difuzoarele cu căldură folosesc căldura pentru a transforma uleiurile esențiale în vapori. Acestea pot avea diverse forme, inclusiv bijuterii speciale care pot fi purtate. Cu toate că pot oferi o aromă plăcută, trebuie avută grijă să nu se suprînzească uleiurile esențiale, iar beneficiile pot fi mai puțin intense în comparație cu alte tipuri de difuzoare.

6. Difuzoare de Aromaterapie Bijuterii din Lava Vulcanică: Aceste difuzoare speciale îmbină eleganța bijuteriilor cu beneficiile aromaterapiei. Bijuteriile din lava vulcanică au o textură poroasă care permite absorția uleiurilor esențiale. Prin aplicarea aromei direct pe bijuterii, poți purta cu tine efectele calmante sau energizante ale uleiurilor esențiale, creând astfel un stil personalizat și benefic pentru starea ta de bine. Vezi modele si preturi >>

Lumea e cum suntem noi - Nicu ALifantis

Lumea e cum suntem noi

Lumea e cum suntem noi

Melodie si Versuri de Nicu Alifantis

Lumea e cum suntem noi,
ce cumplită-asemănare,
ia-napoi ce dăm-napoi
și o doare când ne doare.
Ce există este viu
și e moartă partea moartă,
nu-i devreme ce-i târziu,
paradoxuri nu se poartă.
Pe planeta de pământ
și iluzie stelară,
nici nu-ncape în cuvânt,
faptul că avem o țară.
Dalbe flori de dulce măr,
foaie roșie de sânge,
știm un simplu adevăr,
dorul ei în inimi plânge.
Vai, durează prea puțin,
drumul nostru, trece timpul,
tot ce facem e destin,
tot ce-i drept e pur și simplu.
Lumea e cum suntem noi,
îi purtăm secret văpaia,
dacă oameni încovoi,
suferă și Himalaia.
Nu contabili la atomi
și nu slugi la curtea morții,
ci doar oameni pentru om,
fii ai dreptelor proporții.
Cine-i joacă pe pământ,
păcii tragicomedia,
nu există drept mai sfânt,
pentru om ca omenia.Ulei de salvie beneficii

Ulei esential de SALVIE – Beneficii Clary sage planta sfanta cu 1000 de virtuţi

Salvia este o adevărată ambulanţă a naturii

Se spune că sursa puterii ei tămăduitoare este chiar Maica Domnului. Prigonită de soldaţii lui Irod, Maica Domnului a cerut ajutorul plantelor, iar prima care a acceptat s-o ascundă a fost salvia. Drept recunoştinţă, salviei i-a fost dat să devină floarea preferată a oamenilor şi a căpătat puterea de a vindecătoare .

Grecii o numeau „iarba sfântă”, romanii erau convinşi că nu li se poate întâmpla nimic rău atâta timp cât au salvie în grădină, iar învăţaţii evului mediu o considerau „hrana zeilor”. Când i-a fost descoperită fineţea gastronomică, europenii au început să o cultive masiv, şi au îmbinat, astfel, utilul cu plăcutul.

Cel mai des este recomandată pentru proprietăţile sale:

Uleiul Esential de Salvie (Clary Sage) are proprietati antiinflamatoare

 • antiinflamatoare,
 • antihipertensive,
 • astringente,
 • antiseptice
 • bacteriostatice,
 • anti febrile,
 • antispastice ,
 • anti sudoripare
 • anticoagulante.

Uleiul Esential de Salvie (Clary Sage) are proprietati de calmare

 • sistemul nervos,
 • durerile de cap,
 • migrenele intense,
 • pierderile de memorie,
 • depresiile
 • crize și convulsii

Este recomandat şi în Parkinson sau Alzheimer fiind un neurotonic .

Și în afecţiuni ale sistemului respirator, precum crizele de astm, laringitele sau amigdalitele.

O regăsim în tratarea durerilor menstruale şi a altor afecţiuni specifice femeilor ( Endometrioza , probleme a sânilor, Menopauza – bufeuri )

Salvia combate sterilitatea şi impotenţa sexuală şi restabileşte tonusul uterului după naştere , dar este uleiul ideal în travaliu și naștere .

Tot salvia reglează și funcţiile stomacului, bilei , ficatului, stimulează secreţia biliară, reduce balonarea şi ameliorează lipsa poftei de mâncare.

Ca să nu uit de efectul ei benefic în reducerea glicemiei.

Este foarte mult folosită în industria cosmetică , datorită proprietăţilor ei care încetinesc îmbătrânirea fiind un adevărat soldat împotriva radicalilor liberi . 🌟 Folosește câteva picături în cremă ta zilnică .

Recomandate pentru relaxare și multe alte beneficii ale pielii și părului sunt băile cu salvie, dar și pentru igiena bucală gargara cu apă și picături de salvie .

Cum ajuta emoțional Salvia?

Ajută la schimbarea percepțiilor , înlăturarea întunericului și iluziei oferind curajul de a vedea adevărul . Deschide sufletul în fața posibilităților și experiențelor noi , sprijină creativitatea prin înlăturarea blocajelor creative , oferă claritate mentală .

Se adresează conflictelor de tip îmbucătură și auto devalorizare .

Se adresează persoanelor care se simt confuze , deconectate , lipsite de speranță , frica de necunoscut , blocate creativ .

Asadar aceste proprietăți benefice fac uleiul esențial de Salvie ( Clary Sage ) un necesar în fiecare casă .

Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Uleiurile esențiale utile în tratarea neuropatiei periferice

 • Geranium,
 • Lavandă,
 • Bergamotă,
 • Arbore de ceai,
 • Eucalipt. 

Neuropatia este o afecțiune care apare atunci când nervii periferici nu mai funcționează așa cum ar trebui, deoarece celulele nervoase au fost deteriorate sau distruse. Aceasta poate afecta modul în care simți lucrurile și poate provoca amorțeală, furnicături și durere. Afecțiunea poate provoca, de asemenea, slăbiciune și poate schimba modul în care te miști.

Neuropatia poate cauza durere și amorțeală în zonele afectate, iar în cazul pacienților cu diabet, boala afectează în principal picioarele. Uleiurile esențiale din plante pot ajuta la calmarea unor simptome ale neuropatiei diabetice.

Neuropatia se manifestă adesea la nivelul mâinilor și picioarelor. Este deosebit de frecventă în rândul persoanelor cu diabet zaharat, 60% până la 70% dintre acestea dezvoltând neuropatie la un moment dat. Neuropatia poate apărea, de asemenea, din cauza unor afecțiuni care îți afectează vasele de sânge, a tratamentelor împotriva cancerului (inclusiv chimioterapia) și a deficiențelor de vitamine.

Cum se folosesc Uleiurile Esențiale?

Pentru calmarea durerii, poți folosi uleiurile aplicându-le local. Ar trebui să adaugi 28 ml de ulei purtător (cum ar fi cel de măsline sau cel de cocos) la fiecare 12 picături de ulei esențial. În acest fel, uleiul esențial nu va cauza iritații ale pielii sau inflamație.

Dacă vrei să masezi zona afectată, poți combina uleiul esențial la alegere cu un ulei pentru masaj. Acesta din urmă va dilua uleiul esențial, astfel că îl vei putea folosi în siguranță pe pielea ta.

Poți să folosești un difuzor de uleiuri esențiale, pentru ca acestea să se răspândească în aer. Metoda te ajută să calmezi unele dintre simptomele asociate cu durerea cauzată de neuropatie, cum ar fi lipsa somnului, stresul și anxietatea.

Blend revolutionar din 9 uleiuri esentiale pentru articulatii si muschi

Blend revolutionar din 9 uleiuri esentiale pentru articulatii si muschi

Este un mix revolutionar care se realizeaza din 9 uleiuri esentiale 100% naturale, terapeurtice care sustin sanatatea si functionalitatea sistemului musculo-articular.

Beneficii

Folosit sub forma de masaj (diluat 1:1 cu ulei suport-migdale) de bai sau roll-on acest amestec are multiple beneficii:

Ghimbirul si piperul negru contribuie la activarea micro-circulatiei sanguine, creand o stare de incalzire placuta, reducand rigiditatea care apare in conditii de frig.

Tamaia si rozmarinul contribuie la gestionarea reactiilor sistemului de aparare la nivelul tesuturilor elastice.

Uleiul de wintergreen, smirna si scortisoara frunze contribuie la o mai buna gestionare a reactiilor inflamatorii.

Atat de complexe si de interesante, aceste uleiuri sunt cercetate in medicina experimentala pentru efectele lor asupra artritei severe, a durerilor lombare si a inhibarii proceselor inflamatiilor.

Combinatie de noua uleiuri esentiale integrale, 100% naturale, ghimbirul si piperul negru contribuie la activarea micro-circulatiei sanguine, creand o stare de incalzire placuta, reducand rigiditatea care apare in conditii de frig. Tamaia si rozmarinul contribuie la gestionarea reactiilor sistemului de aparare la nivelul tesuturilor elastice. Uleiul de wintergreen, smirna si scortisoara frunze contribuie la o mai buna gestionare a reactiilor inflamatorii.

Uleiuri esentiale din acest blend

 • Wintergreen (Gaultheria procumbens): 4 ml;
 • Cimbru (Thymus satureioides): 2 ml;
 • Menta Piperata (Mentha piperita): 1 ml;
 • Smirna (Commiphora myrrha): 0,5 ml;
 • Tamaie (Boswellia serrata): 0,5 ml;
 • Ghimbir (Zingiber officinale): 0,5 ml;
 • Piper Negru (Black Pepper): 0.5 ml;
 • Rozmarin (Rosmarinus officinalis): 0,5 ml;
 • Scortisoara frunze (Cinnamomum zeylanicum): 0,5 ml.

Mod de utilizare

Se combina, in proportia 1:2, cu uleiul suport-migdale, cocos sau samburi de struguri. Cu amestecul obtinut se maseaza usor zonele de interes, vreme de 5 minute. Se pot adauga cateva picaturi (5-10) in apa de baie.

mandale de colorat

Mandale de colorat

MandalMandale de colorate de colorat
Mandale de colorate de colorat
Ulei Esential Arborele Vietii doTerra, beneficii pentru sanatate

Ulei Esential Arborele Vietii doTerra, beneficii pentru sanatate

Ulei Esential Arborele Vietii (Arborvitae Thuja 5 ml)

Cunoscut ca „Pomul Vieții” beneficiază de o aromă lemnoasă, caldă și pământească. Este un ulei esențial cald și lemnos care este adesea folosit în practici de meditație. În plus, Arborvitae poate avea proprietăți de curățare și ar putea ajuta la îngrijire a pielii.

Beneficii

Folosit în timpul meditației sau antrenamentelor de yoga sau Pilates, uleiul esențial de Arborele Vieții oferă o senzație de pace și calm.
Uleiul esențial de Arborele Vieții poate fi folosit și topic, pe glezne și încheieturi în drumeții, sau chiar la nivelul tenului, pentru curățare și un aspect sănătos.
Uleiul esențial de Arborele Vieții poate fi folosit și pentru obținerea unei ape de colonie naturale, cu un parfum lemnos și cald, pentru  un plus de relaxare și liniște, o senzație care te va însoți pe toată durata zilei.

De unde provine Uleiul Esential Arborele Vietii?

Uleiul esențial de Arborele Vieții doTerra este extras din măduva copacului Thuja, cunoscut si ca Cedru Roșu Occidental, originar din America de Nord, în mod deosebit Canada și NV Statelor Unite. Această sursă excelentă de ulei esențial de Arborele Vieții conține un profil chimic aparte, cu o concentrație unică de thujat de metil.

Procesul de obținere a uleiului esențial de Arborele Vieții este distilarea cu abur, cea mai folosită metodă pentru colectarea uleiurilor esențiale. Acest proces delicat asigură producția de uleiuri extrem de pure și curate și permite colectarea de compuși aromatici termosensibili. Spre deosebire de distilarea simplă, distilarea cu abur se efectuează într-un sistem presurizat, la temperaturi mult mai mici decât punctul obișnuit de fierbere, fiind astfel protejată integritatea profilului chimic complex.

Arborele Vieții este un copac cu dimensiuni maiestuoase, ce deține o multitudine de beneficii.
Uleiul esențial de Arborele Vieții doTerra este obținut într-un mod inovator și responsabil față de mediul înconjurător, ce presupune distilarea materialelor reziduale de lemn pentru a garanta că nu se taie și nu se exploatează inutil copaci în scopul producției.

Fiind un copac originar din Canada, baștinasii americanii foloseau la scară largă toate parțile Arborelui Vieții, atât pentru beneficiile sale pentru sănătate, cât și pentru construirea de vase, stâlpi totemici, coșuri și articole vestimentare.

Astăzi, proprietățile de curățare, purificare și calmare fac din acest ulei esențial de Arborele Vieții unul dintre cele mai utile și mai benefice uleiuri esențiale, el fiind și un foarte bine vândut ulei esențial oferit de doTerra.

Instructiuni de Utilizare

 • Uz aromatic: Difuzează pentru o aromă caldă, liniştitoare şi pentru a oferi protecţie împotriva insectelor
 • Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș. Doar pentru uz extern.

Uleiuri care se amestecă bine cu ulei esențial de Arborele Vieții

 • Uleiul esențial de Arborele Vieții nu are doar beneficii și utilizări pe cont propriu, ci poate fi combinat și cu alte uleiuri esențiale, pentru beneficii suplimentare. Astfel, îl poți amesteca de pildă cu uleiuri esențiale de Cedru și Tămâie, pentru a crea o apă de colonie făcută în casă, cu un parfum lemnos cald.
 • Parfumul lemnos și cald al uleiului esențial de Arborele Vieții se amestecă bine și cu uleiurile esențiale de Mesteacăn, Cedru, Cassia, Coajă de scorțișoară și Eucalipt, pentru difuzare.
 • În combinație cu uleiul esențial de Lămâie, uleiul esențial de Arborele Vieții poate crea o soluție de lustruit pentru lemn.

Beneficii terapeutice

 • Benefic în gestionarea problemelor de piele cauzate de infecţii fungice
 • Susţine sistemul respirator folosit topic, într-un masaj pe piept, sau difuzat
 • Sprijină sănătatea celulară şi nervoasă când este aplicat pe ceafă
 • Combinat cu uleiul esenţial de Lavender are beneficii pentru piele şi reduce aspectul de imperfecţiuni

Beneficii suplimentare

 • Un ulei versatil, cu nenumărate aplicații, Arborvitae poate sprijini aspectul sănătos și curat al pielii
 • Utilizat frecvent în meditație, pentru a induce o stare de liniște interioară și a crea o experiență calmantă
 • Arborvitae este un agent de curățare și purificare puternic
 • Este cunoscut sub denumirea de „arborele vieții” și are numeroase beneficii și o aromă lemnoasă, caldă, de pământ
 • Poate oferi protecţie împotriva insectelor atunci când este difuzat sau aplicat pe piele, pe zonele expuse (se recomandă folosirea unui ulei purtător)
Uleiuri esentiale doTerra pentru echilibrarea celor 7 chakre

Uleiuri esentiale doTerra pentru echilibrarea celor 7 chakre

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esentiale împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc., aduce beneficii la nivel emoţional. Proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiseptice ale uleiurilor esentiale ne asigură că microorganismele nocive vor fi omorâte, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă este cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator.
Uleiuri esentiale doTERRA pot fi aplicate pe punctele de puls, pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie purtate pe un pandantiv special sau o bratara. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

Chakrele controleaza intrega noastra existenta si tocmai de aceea este important sa avem grija ca ele sa fie energizate armonios, echilibrat. Cand o chakra este activata dezechilibrat, noi vom experimenta defectele corelate cu acea chakra, iar cand ea este echilibrata vom experimenta calitatile corelate cu chakra respectiva. Uleiurile esentiale ne pot ajuta in procesul dinamizarii, armonizarii si echilibrarii chakrelor, iata recomandarile de uleiuri doTerra.

1. Root Chakra, MULADHARA CHAKRA – Chakra Rădăcină (Energia subtilă a Pământului)

Localizare: Perineu, baza coloanei vertebrale, la jumatatea distantei dintre anus si organele genitale.
Strategie de vindecare: Activitate fizica, masaj, reconectarea cu trupul, legatura cu pamantul, Hatha Yoga, analizarea vietii din copilarie.
Afirmatii vindecatoare: Ma simt in siguranta sa exist; Pamantul ma sprijina si imi indeplineste toate nevoile; Imi iubesc corpul si am incredere in intelepciunea lui.; Am incredere ca Sinele Superior imi indeplineste toate nevoile; Viata mea e plina de prosperitate; Sunt impacat cu viata mea.

Uleiurile esentiale care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra:

  • Cedru (Cedarwood)
  • Arborvitae (Copacul vietii)
  • Vetiver
  • Cypress (Chiparos)
  • Patchouli
  • Balance (Grounding Blend)
  • Wintergreen (Perisor nepalez)

Cedarwood – Unul dintre primele uleiuri esențiale distilate vreodată, s-a descoperit că lemnul de cedru străvechi îmbunătățește concentrarea și ajută la promovarea unei senzații mai prezente și mai întemeiate.

2. Chakra Sexualității și Creativității – Svadhistana – energia subtilă a Apei

Localizare: Abdomenul inferior, organele genitale, uter

Disfunctii: De natura sexuala, obstretico-genicologice, disfunctii ale organelor de reproducere, impotenta, frigiditate, probleme la uter, la rinichi sau la vezica, intepenirea partii de jos a spatelui, splina, sistem urinar, sciatica.

Afirmatii Vindecatoare: Imi accept si constientizez sexualitatea; Sanatatea fizica este puternica si pura; Merit sa traiesc placerile vietii; Viata este placuta; Ma misc usor si fara efort;

Culoare: Portocaliu

Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi dulcege):

  • Ylang Ylang
  • Jasmine (Iasomie)
  • Patchouli
  • Rose (Trandafir)
  • Blend-ul Whisper
  • Wild Orange (Portocala Salbatica)
  • Black Pepper (Piper negru)
  • Bergamot
  • Neroli
  • Blend-ul Citrus Bliss
  • Blend-ul Console
  • Geranium
  • Blend-ul Elevation
  • Sandalwood (Santal)

3. MANIPURA – CHAKRA Ombilicului (Energia subtilă a Focului)

Localizare: In zona ombilicului
Culoare: Galben
Afirmatii: Pot face orice; Onorez forta mea interioara; Indeplinesc orice obiectiv cu usurinta si fara efort; Eliberez toate emotiile nesolutionate; Lin si sanatos imi revendic forta personala.

Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi picante, iuti, fierbinti):

 • Scortisoara (Cinnamon, Cassia),
 • Cuisoare (Clove)
 • Blend-ul OnGuard
 • Ghimbir (Ginger),
 • Oregano
 • Blend-ul ZenGest
 • Lamaie (Lemon)
 • Cardamom
 • Peppermint
 • Blend-ul Passion
 • Blend-ul Slim & Sassy (Smart & Sassy)
  Cimbru (Thyme)

4. Chakra Inimii– Anahata – energia subtilă a Aerului

Localizare: Inima, plexul cardiac
Culoare: Verde, roz sau albastru
Afirmatii: Primesc si daruiesc liber dragoste; Iert in totalitate greselile si prejudecatiele trecutului, ale mele si ale altora; Merit dragostea; Exista dragostea infinita; Traiesc in armonie cu tot ceea ce ma inconjoara; Ma eliberez de judecata si ura si traiesc in iubire; Fac pace cu sufletul meu si ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi amare, mirosuri aerate, expansive):

  • Portocala amara (Petitgrain)
  • Marjoram (Măghiran)
  • Rose (Trandafir),
  • Frankincense (Tămâie)
  • Lavender (Lavadă)
  • Geranium
  • Spearmint (Mentă creață)
  • Blend-ul Air
  • Siberian Fir (Brad Siberian)
  • Douglas Fir (Brad Douglas)
  • Eucalyptus (Eucalip)
  • Jasmine (Iasomie)
  • Lemongrass (Lâmâiță)
  • Melissa (Roiniță)
  • Ylang Ylang
  • Helychrysum
  • Sandalwood (Santal)
  • Blend-ul Peace
  • Bergamot
  • Blend-ul Zendochrine
  • Black Spruce (Pin negru)
  • Yellow Mandarin (Mandarină galbenă)
  • Lemon Eucalyptus
  • Blend-ul Adaptiv

5. Chakra Gâtului – Vishuddha – energia subtilă a Spațiului
Localizare: Gat
Culoare: albastru stralucitor, indigo

Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi astringente, mirosuri spațiale, expansive):

  • Petitgrain (Portocala amară)
  • Pink Pepper (Piper roz)
  • Roman Chamomille (Mușețel roman)
  • Siberian Fir (Brad siberian)
  • Black Spruce (Pin negru)
  • Douglas Fir (Brad Douglas)
  • Eulalyptus (Eucalipt)
  • Grapefruit
  • Lime (Portocală verde)
  • Vetiver
  • Spearmint (Mentă creață)
  • Helichrysum
  • Cilantro
  • Marjoram (Maghiran)
  • Melaleuca (Tea Tree, Arborele de ceai)
  • Lavender (Lavanda)
  • Melissa (Roiniță)
  • Lemongrass (Lămâiță)
  • Rosemary (Rozmarin)
  • Jasmine (Iasomie)
  • Spikenard
  • Turmeric
  • Lemon Eucalyptus
  • Pink Pepper (Piper roz)

6.Chakra AJNA CHAKRA, Cel de-al treilea ochi (ochiul viziunii interioare)

Localizare: In centrul fruntii, putin deasupra ochilor, intre sprancene
Disfunctii: Orbire, dureri de cap, cosmaruri, ochi obositi, vedere in ceata, probleme ale ochilor, urechilor, nasului, sinusurilor, comotii cerebrale, probleme neurologice, probleme ale coloanei vertebrale, incapacitatea de a invata.
Glanda: Pituitara si Pineala
Culoare: Indigo si Violet

Uleiurile esentiale care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra:

   • Peppermint (Mentă)
   • Sandalwood (Santal)
   • Patchouli
   • blend-ul Console
   • Spikenard
   • Tulsi (Busuioc Sfânt)
   • Bergamot Mint
   • Holiday Peace
   • Spearmint (Mentă Creață)
   • Island Mint
   • Forest Breeze
   • blend-ul Deep Blue
   • Siberian Fir (Brad Siberian)
   • Lemongrass (Lămâiță)
   • Melissa (Roiniță)
   • blend-ul AIR

7. Chakra Coronară

SAHASRARA (Lotusul cu o mie de petale)

Culoare: Violet, alb strălucitor
Afirmatii vindecatoare: *Imi accept si constientizez spiritualitatea; Divinitatea salasluieste in mine; Sunt ghidat de forta luminii si a iubirii; Sunt ghidat de intelepciunea interioara; Universul este invatatorul meu

Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi înălțătoare, expansive, divinizante):

  • Basil (Busuioc)
  • Myrrh (Smirnă)
  • Frankincense (Tămâie)
  • Sandalwood (Santal)
  • Spikenard
  • Tulsi (Busuioc Sfânt)
  • Holiday Peace
  • Melissa (Roiniță)

Umbrele Parfumate, Dansul Minții și al Inimii cu Uleiuri Esențiale

În liniștea adâncă a nopții, când umbrele par a prinde viață, există o poveste în fiecare strop de ulei esențial. O poveste ce se încolăcește în jurul minților și inimilor noastre, dezlănțuind o simfonie a emoțiilor ascunse.

Lavanda, Parfumul Amintirilor Tăcute

Într-un orășel adormit, aflat undeva între vis și realitate, se desfășoară o simfonie a parfumurilor. Lavanda își țese povestea în visele noastre, amintindu-ne de câmpuri nesfârșite și serile însorite ale copilăriei. Dar, așa cum știe orice poveste, în umbrele parfumate se ascund și trecuturi nedescoperite.

Portocala, Vârtejurile Citricelor Amărui

Pe străzile înguste, sub lumina palidă a felinarelor, aromele citricelor amărui dansează în aer. În fiecare strop de portocală se ascunde un suspin de melancolie, iar în esența lămâii se oglindesc vârtejurile vieții. Uleiurile esențiale devin amintiri, iar amintirile, arome care pătrund în suflet.

În Noapte, Mușețelul Plânge

În grădinile de mușețel, sub luna plină, fiecare floare pare a șopti o poveste de iubire și vindecare. Uleiurile esențiale de mușețel prind viață în noapte, liniștind sufletele rătăcite și aducând alinare în clipele de cumpănă.

Rădăcinile Profunde ale Santalului

În atelierul tăcut al timpului, santalul își dezvăluie secretul: rădăcinile profunde ale pământului. Aroma lui caldă și lemnosă nu este doar o esență, ci o călătorie în tărâmul amintirilor ancestrale și al legăturilor nevăzute care ne unesc cu trecutul.

Epilogul Aromei: Călătoria Continuă

Pe ultima notă a aromei, sub cerul înstelat al nopții, fiecare strop de ulei esențial păstrează ecoul unei povești nespuse. Fiecare inhalare devine o călătorie, iar fiecare expirație devine un capitol închis. Astfel, în lumea uleiurilor esențiale, povestea nu se sfârșește niciodată.

Închide cărțile și lasă umbrele parfumate să-ți povestească propria ta aventură. Noapte bună și visuri îmbătătoare, acolo unde realitatea și fantezia dansează într-un vals nesfârșit.