Categorie: Beneficii Uleiuri Esentiiale

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi aromele vindecătoare

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi arome vindecătoare

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie

Aromaterapia, o practică veche care utilizează aromele naturale pentru a promova bunăstarea mentală și fizică, a câștigat popularitate în ultimii ani. Una dintre cele mai eficiente modalități de a beneficia de puterea uleiurilor esențiale este prin utilizarea difuzoarelor de aromaterapie. În acest articol, vom explora diversele tipuri de difuzoare disponibile pe piață și modul în care acestea pot îmbunătăți experiența ta de aromaterapie.escoperă Diversitatea Modurilor de a Răspândi Aromele Vindecătoare

1. Difuzor Aromaterapie cu Aerosoli: Difuzoarele cu aerosoli sunt dispozitive care utilizează aerosoli pentru a disemina aromele într-un mod fin și uniform. Acestea pot fi eficiente în spații mai mari și pot crea rapid o atmosferă plăcută. Este important să alegi difuzoare care utilizează aerosoli naturali și nu conțin substanțe chimice nocive.

Tipuri de Difuzoare Aromaterapie, 5 moduri de a răspândi aromele vindecătoare

Vezi modele disponibile in oferta eMag >>

2. Difuzoare cu Ultrasunete: Difuzoarele cu ultrasunete sunt unele dintre cele mai populare opțiuni pe piață. Acestea utilizează ultrasunete pentru a dispersa particule fine de apă și uleiuri esențiale în aer, creând o ceață fină care pătrunde în spațiile interioare. Aceste difuzoare oferă, de obicei, opțiuni de iluminare ambientală, ceea ce le face ideale pentru a crea un mediu relaxant în orice încăpere.

3. Difuzoare cu Nebulizare: Difuzoarele cu nebulizare utilizează tehnologia de pulverizare pentru a transforma uleiurile esențiale în particule fine. Aceste particule sunt apoi eliberate în aer sub formă de nori parfumați. Datorită faptului că nu necesită apă, aceste difuzoare sunt ideale pentru cei care doresc o dispersare intensă a aromei și pentru a purifica aerul din jur. Vezi oferta de preturi pe Esteto >>

4. Difuzoare pentru Ventilator: Difuzoarele cu ventilator sunt compacte și ușor de utilizat. Ele funcționează prin evaporarea uleiurilor esențiale, folosind un ventilator pentru a dispersa aromele în aer. Acest tip de difuzor este potrivit pentru spații mai mici și poate fi o opțiune convenabilă pentru birouri sau mașini.

Colier Citrin Aromoterapie Copacul Vietii "Abundenta"
Colier Citrin Aromoterapie Copacul Vietii „Abundenta”

5. Difuzoare cu Căldură: Difuzoarele cu căldură folosesc căldura pentru a transforma uleiurile esențiale în vapori. Acestea pot avea diverse forme, inclusiv bijuterii speciale care pot fi purtate. Cu toate că pot oferi o aromă plăcută, trebuie avută grijă să nu se suprînzească uleiurile esențiale, iar beneficiile pot fi mai puțin intense în comparație cu alte tipuri de difuzoare.

6. Difuzoare de Aromaterapie Bijuterii din Lava Vulcanică: Aceste difuzoare speciale îmbină eleganța bijuteriilor cu beneficiile aromaterapiei. Bijuteriile din lava vulcanică au o textură poroasă care permite absorția uleiurilor esențiale. Prin aplicarea aromei direct pe bijuterii, poți purta cu tine efectele calmante sau energizante ale uleiurilor esențiale, creând astfel un stil personalizat și benefic pentru starea ta de bine. Vezi modele si preturi >>

Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Uleiurile esențiale utile în tratarea neuropatiei periferice

 • Geranium,
 • Lavandă,
 • Bergamotă,
 • Arbore de ceai,
 • Eucalipt. 

Neuropatia este o afecțiune care apare atunci când nervii periferici nu mai funcționează așa cum ar trebui, deoarece celulele nervoase au fost deteriorate sau distruse. Aceasta poate afecta modul în care simți lucrurile și poate provoca amorțeală, furnicături și durere. Afecțiunea poate provoca, de asemenea, slăbiciune și poate schimba modul în care te miști.

Neuropatia poate cauza durere și amorțeală în zonele afectate, iar în cazul pacienților cu diabet, boala afectează în principal picioarele. Uleiurile esențiale din plante pot ajuta la calmarea unor simptome ale neuropatiei diabetice.

Neuropatia se manifestă adesea la nivelul mâinilor și picioarelor. Este deosebit de frecventă în rândul persoanelor cu diabet zaharat, 60% până la 70% dintre acestea dezvoltând neuropatie la un moment dat. Neuropatia poate apărea, de asemenea, din cauza unor afecțiuni care îți afectează vasele de sânge, a tratamentelor împotriva cancerului (inclusiv chimioterapia) și a deficiențelor de vitamine.

Cum se folosesc Uleiurile Esențiale?

Pentru calmarea durerii, poți folosi uleiurile aplicându-le local. Ar trebui să adaugi 28 ml de ulei purtător (cum ar fi cel de măsline sau cel de cocos) la fiecare 12 picături de ulei esențial. În acest fel, uleiul esențial nu va cauza iritații ale pielii sau inflamație.

Dacă vrei să masezi zona afectată, poți combina uleiul esențial la alegere cu un ulei pentru masaj. Acesta din urmă va dilua uleiul esențial, astfel că îl vei putea folosi în siguranță pe pielea ta.

Poți să folosești un difuzor de uleiuri esențiale, pentru ca acestea să se răspândească în aer. Metoda te ajută să calmezi unele dintre simptomele asociate cu durerea cauzată de neuropatie, cum ar fi lipsa somnului, stresul și anxietatea.

Blend revolutionar din 9 uleiuri esentiale pentru articulatii si muschi

Blend revolutionar din 9 uleiuri esentiale pentru articulatii si muschi

Este un mix revolutionar care se realizeaza din 9 uleiuri esentiale 100% naturale, terapeurtice care sustin sanatatea si functionalitatea sistemului musculo-articular.

Beneficii

Folosit sub forma de masaj (diluat 1:1 cu ulei suport-migdale) de bai sau roll-on acest amestec are multiple beneficii:

Ghimbirul si piperul negru contribuie la activarea micro-circulatiei sanguine, creand o stare de incalzire placuta, reducand rigiditatea care apare in conditii de frig.

Tamaia si rozmarinul contribuie la gestionarea reactiilor sistemului de aparare la nivelul tesuturilor elastice.

Uleiul de wintergreen, smirna si scortisoara frunze contribuie la o mai buna gestionare a reactiilor inflamatorii.

Atat de complexe si de interesante, aceste uleiuri sunt cercetate in medicina experimentala pentru efectele lor asupra artritei severe, a durerilor lombare si a inhibarii proceselor inflamatiilor.

Combinatie de noua uleiuri esentiale integrale, 100% naturale, ghimbirul si piperul negru contribuie la activarea micro-circulatiei sanguine, creand o stare de incalzire placuta, reducand rigiditatea care apare in conditii de frig. Tamaia si rozmarinul contribuie la gestionarea reactiilor sistemului de aparare la nivelul tesuturilor elastice. Uleiul de wintergreen, smirna si scortisoara frunze contribuie la o mai buna gestionare a reactiilor inflamatorii.

Uleiuri esentiale din acest blend

 • Wintergreen (Gaultheria procumbens): 4 ml;
 • Cimbru (Thymus satureioides): 2 ml;
 • Menta Piperata (Mentha piperita): 1 ml;
 • Smirna (Commiphora myrrha): 0,5 ml;
 • Tamaie (Boswellia serrata): 0,5 ml;
 • Ghimbir (Zingiber officinale): 0,5 ml;
 • Piper Negru (Black Pepper): 0.5 ml;
 • Rozmarin (Rosmarinus officinalis): 0,5 ml;
 • Scortisoara frunze (Cinnamomum zeylanicum): 0,5 ml.

Mod de utilizare

Se combina, in proportia 1:2, cu uleiul suport-migdale, cocos sau samburi de struguri. Cu amestecul obtinut se maseaza usor zonele de interes, vreme de 5 minute. Se pot adauga cateva picaturi (5-10) in apa de baie.