Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Uleiuri Esențiale pentru tratarea Neuropatiei Periferice

Neuropatia este o afecțiune care apare atunci când nervii periferici nu mai funcționează așa cum ar trebui, deoarece celulele nervoase au fost deteriorate sau distruse. Aceasta poate afecta modul în care simți lucrurile și poate provoca amorțeală, furnicături și durere. Afecțiunea poate provoca, de asemenea, slăbiciune și poate schimba modul în care te miști.


Uleiurile esențiale utile în tratarea neuropatiei periferice


  • Geranium,

  • Lavandă,

  • Bergamotă,

  • Arbore de ceai,

  • Eucalipt. 

Neuropatia poate cauza durere și amorțeală în zonele afectate, iar în cazul pacienților cu diabet, boala afectează în principal picioarele. Uleiurile esențiale din plante pot ajuta la calmarea unor simptome ale neuropatiei diabetice.

Neuropatia se manifestă adesea la nivelul mâinilor și picioarelor. Este deosebit de frecventă în rândul persoanelor cu diabet zaharat, 60% până la 70% dintre acestea dezvoltând neuropatie la un moment dat. Neuropatia poate apărea, de asemenea, din cauza unor afecțiuni care îți afectează vasele de sânge, a tratamentelor împotriva cancerului (inclusiv chimioterapia) și a deficiențelor de vitamine.

Cum se folosesc Uleiurile Esențiale?

Pentru calmarea durerii, poți folosi uleiurile aplicându-le local. Ar trebui să adaugi 28 ml de ulei purtător (cum ar fi cel de măsline sau cel de cocos) la fiecare 12 picături de ulei esențial. În acest fel, uleiul esențial nu va cauza iritații ale pielii sau inflamație.

Dacă vrei să masezi zona afectată, poți combina uleiul esențial la alegere cu un ulei pentru masaj. Acesta din urmă va dilua uleiul esențial, astfel că îl vei putea folosi în siguranță pe pielea ta.

Poți să folosești un difuzor de uleiuri esențiale, pentru ca acestea să se răspândească în aer. Metoda te ajută să calmezi unele dintre simptomele asociate cu durerea cauzată de neuropatie, cum ar fi lipsa somnului, stresul și anxietatea.